Sve više pijanih žena za volanom

Izvor: Autoportal.rs, 14.Sep.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više pijanih žena za volanom

Ogroman procenat vozača koji su uhvaćeni kako pod dejstvom alkohola upravljaju automobilom su muškog pola, ali kako pokazuju istraživanja to bi uskoro moglo drastično da se promeni.

Prema rezultatima jednog istraživanja koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji, procenat žena koje su osuđene zbog vožnje u pijanom stanju se gotovo udvostručio. Godine 1998. do svih saobraćajnih prekršaja koje su načinile pripadnice lepšeg pola "samo" 9 procenata njih je bilo vožnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << u pijanom stanju. Za isti prekršaj je 2012. osuđeno čak 17 procenata žena vozača.

U istraživanju je otkriveno da šest od 10 žena nije znalo koja je dozvoljena granica kada je procenat alkohola u krvi u pitanju. Najveći broj onih žena koje su uhvaćene pijane za volanom, čak 59 procenata, tvrdi da su smatrale da su "OK" da voze.

Od ostalih izgovora prednjače: "Mislila sam da je bezbedno ako vozim oprezno" - 31 procenat; "Nisam imala drugi način da dođem kući" - 17 procenata; "Nije mi smetalo da vozim pijana jer nisam verovala da će me zaustaviti" - 14 procenata.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.