Sve više Nemaca želi automobil s benzinskim pogonom

Izvor: AutoBlog, 29.Mar.2023, 10:34

Sve više Nemaca želi automobil s benzinskim pogonom

Uprkos snažnom pritisku ekoloških aktivista za vozila s nultim emisijama, automobili s benzinskim motorom u Nemačkoj ponovo uživaju sve veću popularnost, pokazalo je novo istraživanje. U Forsinoj anketi među vozačima koju je naručila Targobank, 30% ispitanika je reklo da bi radije kupili automobil s benzinskim motorom ako traže novo vozilo. Godinu dana ranije ta brojka je iznosila 22%. U isto vreme, popularnost hibridnih automobila je pala na 18% sa 15%, a interes za kupovinu isključivo električnih vozila je takođe blago pao na 16%, sa ranijih 17%. Ekološki prihvatljiv imidž električnih vozila je u stalnom padu od 2016., pokazalo je istraživanje. Samo 39% ispitanika sada smatra da su električni automobili ekološki prihvatljiviji...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Sve više Nijemaca želi automobil s benzinskim pogonom

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2023

Uprkos snažnom pritisku ekoloških aktivista za vozila s nultim emisijama, automobili s benzinskim motorom u Njemačkoj ponovo uživaju sve veću popularnost, pokazalo je novo istraživanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.