Svaki vozač mora na alko-test

Izvor: Autoportal.rs, 03.Okt.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki vozač mora na alko-test

Od početka oktobra saobraćajna policija postupa po novim uputstvima, procedure su drugačije a to znači da će svaki zaustavljeni vozač morati da prođe alko-test.

Saobraćajna policija uvela je novi kriterijum u radu, koji je aktivan od početka ovog meseca, a koji kaže da će svaki zaustavljeni vozač, bez obzira na razlog zbog kojeg je zaustavljen, morati da se podvrgne alko-testu.

"Posedujemo dovoljan broj uređaja, koji omogućavaju brzu i efikasnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << kontrolu, bez preteranog zadržavanja. Ukoliko uređaj pokaže da vozač ima prisustva alkohola u organizmu, pristupa se aktivnom uzorkovanju, odnosno utvrđuje se tačna količina alkohola u organizmu", objasnio je načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Glavni razlog ovakvog postupka jeste prosta činjenica da najveći broj saobraćajnih nezgoda, pogotovo onih sa smrtnim ishodima, izazivaju upravo vozači u alkoholisanom stanju.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.