Švajcarska ukida oslobađanje od poreza za električna vozila

Izvor: AutoBlog, 13.Nov.2023, 08:02

Švajcarska ukida oslobađanje od poreza za električna vozila

Švajcarska ukida oslobađanje od poreza na uvoz električnih vozila, budući da je njihov sve veći broj na švajcarskim putevima ozbiljno smanjio poreske prihode zemlje. Od 1. januara električna vozila podležu uvoznom porezu od četiri posto, baš kao i vozila na fosilna goriva. Električna vozila su oslobođena plaćanja poreza od dolaska na tržište 1997. Vlada je tada želela da uspostavi podsticaje za kupovinu električnih automobila, ali sada se, prema njenim rečima, "situacija bitno promenila." "Savezno veće smatra da poresko oslobođenje kao podsticaj više nije potrebno s obzirom na nagli rast učešća uvezenih električnih vozila u ukupnom uvozu i konvergenciju cena", objavila je vlada. Između 2018. i 2022. godišnji...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Švajcarska ukida oslobađanje od poreza za električna vozila

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2023

​Švajcarska ukida oslobađanje od poreza na uvoz električnih vozila, budući da je njihov sve veći broj na švajcarskim putevima ozbiljno smanjio poreske prihode zemlje. Od 1. januara električna vozila podležu uvoznom porezu od četiri odsto, baš kao i vozila na fosilna goriva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.