Suzuki ne može da isprati potražnju za Jimny

Izvor: B92, 16.Okt.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzuki ne može da isprati potražnju za Jimny

Suzuki je "pogodio u metu" sa novim modelom malog SUV-a Jimny.

Potražnja za malim terencem je tolika da japanski proizvođač ne uspeva da odgovori na zahteve kupaca.

Zbog ogromne potražnje u Japanu, Suzuki ima problema da isporuči Jimny za tržišta sa volanom desnoj strani, kao što je Engleska.

Suzuki ima čak 4.500 rezervistanih jedinica samo za tržište Velike Britanije, a može da isporuči tek 1.100 do kraja godine.

Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onih koji ga neće dočekati ni 2019, jer Suzuki može da isporuči samo 2.000 jedinica godišnje bez promene proizvodnog procesa.

Kupci u Japanu, gde Jimny dolazi sa trocilindarskim turboagregatom od svega 658cc sa 64 KS i 96 Nm mogu da biraju između petostepenog manuelnog i četvorostepenog automatsko menjača.

Dvobrzinski reduktor i pogon na sva četiri točka omogućavaju malenom SUV-u terenske sposobnosti zbog kojih je i postao popularan.

Međutim, drugačija pravila donose drugačiji Jimny u Evropu, a on pod haubom ima 1,5-litarski atmosferski četvorocilindraš sa 100 KS i 130 Nm.

Kao i u Japanu kupci biraju između petostepenog manuelnog i četvorostepenog automatsko menjača, a i na "Stari kontinent" Jimny stiže sa paketom za terensku vožnju koji je opisan kao "apsolutno fantastičan" za zahtevne terene.

Jedina mana novog Jimnyja su loši rezultati na testovima bezbednosti, dobio je samo tri zvezdice na Euro NCAP testu.
Pogledaj vesti o: Suzuki

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.