Suluda odbrana vozača Tesle: Ako sam i usmrtio ženu, bio je uključen autopilot

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 10:32

Suluda odbrana vozača Tesle: "Ako sam i usmrtio ženu, bio je uključen autopilot"

Jedan vozač Tesle (42) koji je prvo negirao da je ubio ženu kada ju je udario automobilom, sada kaže da "ne može da se seti da li ju je pregazio".

Ako jeste udario ženu, kaže, razlog za to je što je bio uključen autopilot dok je on proveravao mejlove, glasi odbrana ovog vozača pred sudom u jednom mestu blizu Mineapolisa, u SAD.

On je u januaru udario automobilom ženu koja je šetala psa, a zatim pobegao sa lica mesta. Žena je kasnije podlegla povredama, a policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je našla nekoliko dokaza koji ukazuju na njegovu potencijalnu krivicu.

Prvo, blizu tela žene je nađen brisač, a drugo, nadzorni snimak na kom se vidi Tesla Model X poklapa se sa istorijom poziva ovog čoveka. Takođe, na suvozačkoj strani automobila nađeno je blago oštećenje.

Optužnica još nije podignuta, ali je advokat ovog čoveka rekao da "njegov klijent sarađuje sa vlastima, i objasnio je da je njegov automobil verovatno koristio autopilot funkciju".

Tesla vozila su, kako kompanija stalno napominje, i dalje daleko od toga da mogu sama da se voze. Iz kompanije zato kažu da "vozači u svakom trenutku moraju biti spremni da preuzmu kontrolu, što uključuje i kočenje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.