Stručnjaci savetuju da treba dezinfikovati najprljavija mesta na automobilu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2020, 10:17

Stručnjaci savetuju da treba dezinfikovati najprljavija mesta na automobilu!

Tako se sprečava širenje virusa...

Kompanija Ford je vozačima širom sveta pokazala koje delove automobila bi morali da dezinfikuju, pre nego što sednu za volan

Da bi maksimalno uticala na smanjenje širenja korona virusa, kada je vožnja automobila u pitnaju, kompanija Ford je sprovela istraživanje da bi vozačima predočila koji su najprljaviji delovi enterijera i eksterijera svakog automobila.

Kao što se to i moglo očekivati, svi oni elementi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se četo dodiruju rukama istovremeno su i oni označeni kao najprljaviji, odnosno kao oni na kojima postoji najveća šansa da se elementi korona virusa eventualno zadrže.

Zbog toga se vozačima preporučuju da te delove češće brišu i dezinfikuju alkoholom kako ubili bakterije koje se na njima možda nalaze.

Kada je enterijer automobila u pitanju, kao najprljaviji su označeni: volan, kvake, centralna konzola i tasteri na njoj, zatim menjač, ručna kočnica, pojasevi, držači za ruke i komande i izduvne rešetke klima uređaja.

"Najkritičniji" delovi eksterijera su: kvake vrata, brava/dugme za otvaranje gepeka i ručica za podizanje haube.

Zbog toga doktori savetuju da se pre pokretanja automobila svi pomenuti delovi dezinfikuju, kako bi se maksimalno smanjio rizik od prenošenja korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.