Izvor: AutoBlog, 18.Jul.2020, 00:44

Što više skače cena akcije Tesle, to se investitori više klade na njen kolaps

Na početku ove nedelje deonica Tesle prešla je nivo od 1.790 dolara, što znači da je tržišna kapitalizacija kompanije koju vodi Ilon Mask dostigla neverovatnih 320 milijardi dolara. Takav rast cene zatekao je i samog Maska koji ga je komentarisao jednom rečju: „Wow“. Problem sa tako visokom valuacijom Tesle je u tome što je kompanija pre nešto manje od godinu dana bila blizu bankrota, ali je nakon toga uspela da poveća proizvodnju, prodaju i da stigne do profita, iako ni blizu da bi pravdao ekstremni rast cene. Ipak, Tesla je postala 50 odsto vrednija kompanija nego što je to najveći svetski proizvođač automobila Tojota. Ilustracije radi od početka godine kompanija Tesla dobila je na svojoj tržišnoj vrednosti 27,5 kompanije...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Kompanija Ilona Maska vredi 6.300 PUTA VIŠE od svoje zarade

Izvor: Blic, 18.Jul.2020

Na početku ove nedelje akcija kompanije Tesla prešla je nivo od 1.790 dolara, što znači da je tržišna kapitalizacija kompanije koju vodi Ilon Mask dostigla neverovatnih 320 milijardi dolara, piše portal Novac.hr.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.