Stiže prvi automobil sa Kipra FOTO

Izvor: B92, 15.Mar.2023, 10:03

Stiže prvi automobil sa Kipra FOTO

Auto od 1,4 tone pokreće električni motor od 140 kW/188 KS.

Na pomen Kipra, prvo nam padne na pamet turizam, a do sada nije bilo reči o auto-industriji. Ali po svemu sudeći to će se promeniti.

Na Kipru, tačnije na turskom delu ostrva, pojavio se proizvođač automobila Gunsel, koji sada prikazuje prve fotografije svog modela B9, piše Revijahak.

Mali automobil od 1,4 tone pokreće električni motor od 140 kW/188 KS. Ubrzanje do 100 km/h trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da traje 7,7 sekundi, uz ograničenu maksimalnu brzinu od 150 km/h.

Litijum-jonska baterija od 52,6 kWh omogućava domet do 350 kilometara. Pominje se i punjenje do 80 odsto kapaciteta baterije za 30 minuta.

Gunsel je najavio da će serijska proizvodnja početi krajem godine, ali za sada nema informacija o cenama, dostupnosti i slično. Na primer, da li je proizveden bar jedan automobil.

Najavljuje se SUV i osvajanje drugih tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.