Stigao je novi Countryman FOTO

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 18:31

Stigao je novi Countryman FOTO

Potpuno novi MINI Countryman treće generacije u najsvežijem izdanju donosi niz inovacija, viši nivo udobnosti, kao i posebne oblike zabave.

Po prvi put ovaj MINI-jev model pojavljuje se i u električnim verzijama, iza čega stoji i namera brenda MINI da do 2030. godine postane brend sa svim potpuno električnim modelima.

Potpuno električni MINI Countryman dostupan je u dve verzije. MINI Countryman E sa snagom od 150 kW/204KS i obrtnim momentom od 250 Nm nudi domet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 462 km (WLTP standard). Ova verzija ubrzava od 0 do 100 km/h za 8,6 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 170 km/h.

Takođe, u ponudi je i potpuno električni MINI Countryman SE ALL4 sa 230 kW/313KS i 494 Nm i dometom od 433 km (WLTP standard). Njegovo ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 5,6 sekundi, a maksimalna brzina je 180 km/h.

Novi MINI Countryman je takođe dostupan sa inovativnim i efikasnim benzinskim motorima. U pitanju su MINI Countryman C sa pogonom na prednjim točkovima, kao i MINI Countryman S ALL4 sa pogonom na svim točkovima. Tu je i MINI Countryman JCW ALL4 - model uvećane snage sa pogonom na svim točkovima. Novi MINI Countryman će takođe biti dostupan i u dizel varijanti.

Dizajn nove generacije MINI modela je moderan i digitalan i kombinuje autentičnost, progresivnu tehnologiju.

Najveći MINI model u porodici dolazi u još većim dimenzijama u odnosu na svog prethodnika - dužina: 4.433 mm, širina: 1.843 mm i visina: 1.656 mm, što njegovu pojavu čini posebno impresivnom i upečatljivom. Zahvaljujući međuosovinskom rastojanju, koje je sada 2.692 mm, udobnost je dodatno povećana.

Standardni točkovi su prečnika 18 inča, opciono su dostupne felne od 19 i 20 inča koje naglašavaju tipičan MINI karting osećaj. Prednji deo potpuno električnog MINI Countryman-a definisan je izražajnom konturom nove osmougaone prednje maske. Kompletan eksterijer odiše modernim, minimalističkim dizajnom koji karakterišu jasne i izražajne linije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.