Šta vozi Džejson Momoa: Kao iz serije Peaky Blinders FOTO

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 10:43

Šta vozi Džejson Momoa: Kao iz serije "Peaky Blinders" FOTO

Nije retkost da poznate ličnosti imaju automobile o kojima "smrtnici" mogu samo da sanjaju, a holivudska zvezda Džejson Momoa pohvalio se poduhvatom na svom ljubimcu.

Momoa je, naime, pretvorio svoj Rolls-Royce Phantom II iz 1929. godine u električni automobil, a sve je zabeleženo u novoj epizodi njegove dokumentarne serije "On the Roam".

Za ovaj proces bio je zaslužan tim kompanije Electrogenic, koji je prvo uklonio 7,7-litarski motor koji je originalno bio "srce" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila, i zamenio ga baterijom od 93 kWh.

Pokretač je električni motor koji isporučuje 201 KS i ima do 1000 Nm maksimalnog obrtnog momenta - ovo je oko četiri puta veća snaga i oko tri puta veći obrtni momenat nego u originalnoj "postavci".

Konverzija ovako starog automobila nije bila jednostavna, jer je tim morao da zadrži sve ono što ga i čini oldtajmerom, a da ga istovremeno modernizuje. Morali su, na primer, da sakriju hidraulički sistem između papučica i originalnih kablova kako bi se pojačale performanse automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.