Šta odmagljuje stakla: Krompir, pena ili ulje za bebe?

Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta odmagljuje stakla: Krompir, pena ili ulje za bebe?

Jedan YouTuber sproveo je eksperiment odmagljivanja stakla na automobilu koristeći namensko sredstvo i kućna pomagala u koja se ljudi "kunu". Pogledajte šta je najefikasnije.

Staklo je podelio na pet celina. Na prvu je stavio fabrički proizvedeno sredstvo za sprečavanje zamagljivanja, na drugu penu za brijanje, na treću ulje za bebe, na četvrtu krompir i na petu gel za ruke.

Sve ovo su sredstva za koja vozači kažu da su efikasna u otklanjanju vlage sa stakala. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Međutim, test je pokazao da su efikani samo komercijalno sredstvo i pena za brijanje.

Međutim, postoji još jedan trik koji može da pomogne. U pitanju je par čarapa napunjenih silikonskim granulama. Čarape dobro vežite i ostavite ih u kolima, a one će upijati vlagu i sprečavati da se stakla zamagle.



Izvor: YouTube

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.