Srbi i Hrvati obožavaju istu marku automobila, u Albaniji najpopularnija Tesla

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2021, 05:32

Srbi i Hrvati obožavaju istu marku automobila, u Albaniji najpopularnija Tesla

Koje su najpopularnije auto-marke po državama, ako pitate Gugl.

Ukoliko pitamo Gugle, tektonske promene u auto-industriji već su se odrazile i na odnos snaga na tržištu. I dok su još prošle godine Toyota i BMW držali tron kao najpretraživanije auto-marke, podaci za ovu godinu govore kako se događaju velike promene.

Novi igrač je Tesla Motors koji je za samo nekoliko godina došao skoro do samog vrha. Trenutno je pretekao BMW, a jedina popularnija marka na globalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sceni je Toyota. Sudeći po podacima, ne zadugo.

Prema podacima za prvu polovinu 2021. godine, Comparethemarket.com je napravio kartu sveta na kojoj lako možemo videti koja je auto-marka bila najčešće pretraživana na Guglu, i to u svakoj od zemalja.

Godine 2020. prevlast su držali BMW i Toyota. Prošle godine Toyota je bila broj 1 u 55 država, a BMW u 34, dok je trećeplasirani Mercedes bio najpopularnija tema u 15 država. Tesle nije bilo nigde. Isto je bilo i ako pogledamo dalje u prošlost, 2018. i 2019. godine.

Sada su stvari nešto drugačije. Toyota je i dalje prva, ali je "spala" na 46 država. Na drugo mesto stigao je Tesla Motors koji je najpopularnija auto-marka u čak 41 državi.

Treći je i dalje Mercedes (16), dok je BMW pao na četvrto mesto sa tek 13 država u kojima je najpopularniji.

Ako pogledamo region Balkana, stvari su uglavnom ostale iste. BMW je i dalje broj 1, kao najpopularnija marka na Gugl servisu, u Srbiji, ali i u Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i u Bugarskoj.

U Bosni i Hercegovini je to Mercedes, u Rumuniji domaća Dacia, a u Albaniji - Tesla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.