Spektakl na Ušću: Auto-trka Nagrada Beograda 2016

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl na Ušću: Auto-trka "Nagrada Beograda 2016"

Ljubitelji auto-moto sporta uživaće u zanimljivom vikendu. U subotu i nedelju, 4. i 5. juna, na stazi "Ušće" održaće se legendarna kružna auto-trka "Nagrada Beograda", a organizatori su saopštili da se ulaz ove godine neće naplaćivati.

Ovogodišnje takmičenje organizuje Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sporta. Tim povodom, u prostorijama AMSS održana je konferencija za štampu, na kojoj su se predstavnicima medija obratili generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, generalni sekretar SAKSS, Goran Toroman i menadžer za auto-moto sport i vozače u AMSS, Branislav Pijević.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, nastupiće stotinak vozača koji će u subotu u 11 h, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od 15 minuta po svakoj diviziji.

U nedelju u 12 h održaće se kružna trka koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, ove godine po prvi put u Srbiji biće organizovana i drag disciplina, trka ubrzanja na 402 m.

"Nagrada Beograda je opštepoznata manifestacija koja ima ne samo domaći već i regionalni značaj. Mislili smo na sve ljubitelje brze vožnje i omogućili im da uživaju u dvodnevnom spektaklu potpuno besplatno, jer je ove godine ulaz na trku slobodan", istakao je generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev.

Generalni sekretar SAKSS Goran Toroman naglasio je da su i ove godine otvorene sve klase i discipline, te da će se voziti u pet divizija, što znači da se vozi i klasa "fiće" koja budi nostalgiju kod mnogih gledalaca.

Do sada je prijavljeno preko 90 takmičara, od kojih mnogi dolaze iz zemalja u okruženju, rekao je Toroman istakavši da će bezbednost trke biti na visokom nivou.

Zbog održavanja manifestacije "Nagrada Beograda 2016" na prostoru kod P.C. "Ušće" od 4. juna u 6:00 h do 5. juna u 24:00 h menja se režim rada linija gradskog prevoza:

- Vozila sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do ulice Trešnjinog cveta, u oba smera, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i ulicom Trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

- Linija javnog prevoza br. 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: U smeru ka okretnici "Novi Beograd - Toplana": Brankov most - Milentija Popovića - interna saobraćajnica - Vladimira Popovića - Zemunski put -Brodarska i dalje redovnom trasom a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza na izmenjenoj trasi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.