Snažan rast proizvodnje automobila u Nemačkoj će verovatno biti kratkog daha

Izvor: AutoBlog, 07.Jul.2023, 00:56

Snažan rast proizvodnje automobila u Nemačkoj će verovatno biti kratkog daha

Nemačka automobilska industrija se oporavlja i proizvela je trećinu više vozila u prvoj polovini 2023. nego u istom periodu prošle godine, ali je još uvek daleko ispod poslovanja pre pandemije, objavilo je sektorsko udruženje VDA. Sa 2,2 miliona automobila domaće fabrike su od januara do kraja juna isporučile 32 posto više vozila i smanjile zaostatak u isporuci naručenih automobila, navode u udruženju. Ipak, proizvodnja je i dalje manja za 10 posto u odnosu na 2019., a zaostatak u isporuci automobila kupcima je i dalje iznad višegodišnjeg proseka. Rast proizvodnje odražava smanjenje uskih grla u lancima snabdevanja, rekla je predsednica VDA Hildegard Müller. Prognoze su još uvek sumorne. Gledajući opštu privrednu situaciju...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Snažan rast proizvodnje auta u Njemačkoj će vjerovatno biti kratkog daha

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2023

Njemačka automobilska industrija se oporavlja i proizvela je trećinu više vozila u prvoj polovini 2023. nego u istom periodu prošle godine, ali je još uvijek daleko ispod poslovanja prije pandemije, objavilo je sektorsko udruženje VDA.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.