Smart 1 Pro: Jeftiniji naslednik gradske pametnice FOTO

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 17:14

Smart 1 Pro: Jeftiniji naslednik gradske "pametnice" FOTO

Smart je najavio novu verziju svog električnog automobila #1 sa kojom, s obzirom na to da ovaj model ima nižu cenu, žele da privuku veći broj kupaca.

Kao i ostali automobili ovog brenda, i Smart #1 Pro namenjen je ljubiteljima gradske vožnje, a posebno je zanimljiv način na koji je kompanija odlučila da snizi cenu vozila. Naime, u odnosu na prethodni model, #1 Pro dolazi sa drugačijom baterijom manjeg kapaciteta.

Tako je NMC (nikl, mangan i kobalt) 66kWh bateriju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenila 49kWh LFP (litijum, gvožđe i fosfat) baterija sa kojom vozilo, prema WLTP-u može dosegnuti 310 km po jednom punjenju.

Za gradsku vožnju to nisu loše brojke, i za mnoge to će značiti možda i samo jedno punjenje baterije po radnoj nedelji, ali je ipak reč o priličnom smanjenju u odnosu na model sa jačom baterijom koji je mogao izdržati između 400 i 440 kilometara pre priključenja na struju.

Automobil podržava 130kW punjenje i, kako kažu u zvaničnoj objavi, u idealnim uslovima baterija se može napuniti za manje od pola sata.

Model Pro sledi dizajn postojeće serije #1 koji uključuje kožna sedišta, panoramski krov, skrivene ručke na vratima, atmosfersko ambijentalno osvetljenje sa 64 podesive boje, a spolja su CyberSparks LED svetla.

Što se cene tiče, za osnovni model ona je oko 5.000 evra niža u odnosu na model #1 i iznosi od 37.500 eura na nemačkom tržištu.

Jeftiniji model električnog Smarta u prodaji će se pojaviti ove jeseni i to prvo na nemačkom, francuskom, švajcarskom, španskom i italijanskom tržištu, dok će se u ostatku Evrope pojaviti tokom proleća sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.