Skače cena nafte

Izvor: Autoportal.rs, 17.Okt.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skače cena nafte

Nakon prvog pada cene u poslednje dve godine smanjenje zaliha sirove nafte uslovilo je novi rast cena barela "crnog zlata" na svetskom tržištu.

Prvi put u poslednje dve godine je američka laka nafta (WTI) zabeležila pad cene ispod 80 dolara za barel. Međutim, već danas se situacija menja i od novembra će važiti nova cena od 83.3 dolara za barel.

Rast u ceni primetan je i kod severnomorske nafte tipa "Brent". Cena barela ove nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << za mesec novembar iznosiće 86.56 dolara što predstavlja poskupljenje od 74 centa.

Kako izveštavaju iz američkog ministarstva za energetiku zalihe nafte i benzina u poslednje vreme imaju različite tendencija. Kada je benzin u pitanju zalihe su smanjene za oko četiri miliona barela, što je mnogo više od prognoziranog.

Sa druge strane prognoziralo se da će rast zaliha sirove nafte iznositi 2.2 miliona barela ali je zapravo rast bio čak 8.9 miliona barela.

Nastavak na Autoportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.