Šeikov Džinovski pauk preveliki za pauka

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeikov "Džinovski pauk" preveliki za "pauka"

Zvaničnici španske Valensije potvrdili su da je jedan arapski šeik izbegao kaznu za nelegalno parkiranje jer je njegov automobil bio suviše veliki da bi ga odneo pauk, preneli su lokalni mediji.

Predstavnik grada Valensija, Miguel Dominguez, rekao je da je šeik Hamad bin Hamdan al Nahya iz Abu Dabija parkirao svoj automobil ispred zgrade gradske škupštine jer njegovo vozilo zbog veličine nije moglo da uđe u garažu hotela u kojem je odseo.

Dominguez je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da šeik nije dobio kaznu jer automobil nije imao registarske tablice Europske unije, a zbog prevelikih dimenzija pauk nije mogao da odnese vozilo.

Sporni automobil napravljen je ručno po šeikovoj narudžbini i poznat je pod imenom Džinovski pauk. Reč je o vozilu dugačkom 7,5 i širokom 2,5 m, koje je teško čak 5,5 tona, pa nije ni čudo što je bio preveliki zalogaj za parking servis Valensije. Automobil je baziran na modelu Jeep Wrangler JK, a šeik je želeo da izgledom podseća na old tajmer Rolls-Royce.

Pogledajte kako izgleda Džinovski pauk (snimak je načinjen ranije ove godine u Francuskoj):

Šeikovi predstavnici izneli su svoje viđenje događaja. Oni su izjavili da je taj "ekskluzivni automobil bio izložen ispred gradske skupštine u znak poštovanja prema gradu Valensiji".

S obzirom na dizajn Džinovskog pauka, nedozvoljeno parkiranje možda i nije jedini greh zbog koga bi ovaj automobil trebalo skloniti sa ulice.

Izvor: B92, tportal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šeikov "Džinovski pauk" preveliki za "pauka"

Izvor: AutoBlog, 04.Okt.2013

Zvaničnici španske Valensije potvrdili su da je jedan arapski šeik izbegao kaznu za nelegalno parkiranje jer je njegov automobil bio suviše veliki da bi ga odneo pauk, preneli su lokalni mediji. Predstavnik grada Valensija, Miguel Dominguez, rekao je da je šeik Hamad bin Hamdan al Nahya iz Abu...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.