Šef Boscha: SUS motori ne odlaze nigde još 35 godina!

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 13:22

Šef Boscha: SUS motori ne odlaze nigde još 35 godina!

Ne jenjava diskusija o tome koliko će brzo elektrifikacija automoto sveta ići - svoje mišljenje sada je dao i šef kompanije Bosch, Štefan Hartung.

Hartung je naveo da će SUS motori biti "u pogonu" bar još 30-35 godina, čak iako će možda ranije prestati da se prodaju u Evropi.

Tržište EV raste, ali čak i kada bi se odjednom globalna proizvodnja od 90 miliona putnih vozila prebacila na pravljenje "strujaša", za to bi bilo potrebno 16 godina da se kompletira, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Hartung za "The Pioneer".

"U realnosti, ovo vreme mora da se duplira, jer ćemo morati da nastavimo da proizvodimo SUS motore u Nemačkoj. Ne možemo prisiliti kupce van Evrope da prestanu da ih koriste", dodao je on.

Naveo je i neke inovacije koje su potrebne, a još i ne postoje, poput rešenja za poljoprivredna vozila. Kako je istakao, kombajn, na primer, radi 12 sati dnevno trošeći 250-300 kW.

"Sa baterijom koja mu treba da izgura ovo, vozilo bi samo potonulo u zemlju", dodao je Hartung.

Za kraj, šef glavnog dobavljača za automobile rekao je da su i sami proizvođači priznali kako će elektrifikacija trajati duže nego što je prvobitno bilo očekivano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.