Sedam kandidata za Auto godine- koji je vaš favorit?

Izvor: B92, 29.Nov.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam kandidata za "Auto godine"- koji je vaš favorit?

Ime modela kome će pripasti laskava titula automobila godine u Evropi (Car of the Year), biće poznato početkom marta, na ženevskom auto-salonu 2017, a žiri koji odlučuje o ovoj prestižnoj nagradi otkrio je imena finalista.

U uži izbor ušlo je sedam modela:

Alfa Romeo Giulia

Citroen C3

Mercedes E klase

Nissan Micra

Peugeot 3008

Toyota C-HR

Volvo S90/Volvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << V90.

Očekivano, većina kandidata dolazi iz fabrika evropskih proizvođača (5) dok će čast "ostatka sveta" braniti dva japanska modela.

Među sedam finalista nije se našao nijedan model iz SAD, a nije bilo mesta ni za neki od korejskih automobila koji su popularni na evropskom tržištu.

Takođe, u užem izboru nema ni modela poznatih evropskih marki koje su u dosadašnjim izborima za "Automobil godine" najčešće pobeđivale, kao što su FIAT (9 titula), Renault (6), Ford (5), Opel (5) i Volkswagen (4).

Sa druge strane, kompanija PSA Peugeot-Citroen može da se pohvali sa dve nominacije.

Takmičenje za Automobil godine u Evropi održava se od 1964. godine. Žiri koji će odlučivati o ovogodišnjem pobedniku sastoji se od 58 evropskih automobilskih novinara, a koji model će trijumfovati biće poznato 6. marta 2017. godine.

Podsećamo, prethodne godine isti žiri je za "Automobil godine" izabrao Opel Astru.

Koji je vaš favorit za titulu automobila godine u Evropi?

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sedam kandidata za "Auto godine"

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2016

Ime modela kome će pripasti laskava titula automobila godine u Evropi (Car of the Year), biće poznato početkom marta, na ženevskom auto-salonu 2017, a žiri koji odlučuje o ovoj prestižnoj nagradi otkrio je imena finalista...U uži izbor ušlo je sedam modela:..Alfa Romeo Giulia..Citroen C3..Mercedes...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.