SVETSKA KRIZA UZIMA SVE VIŠE MAHA: Tata Motors ponovo POVEĆAO CENE putničkih vozila, nećete verovati za koliko

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 11:38

SVETSKA KRIZA UZIMA SVE VIŠE MAHA: Tata Motors ponovo POVEĆAO CENE putničkih vozila, nećete verovati za koliko

Razlog su uvećani troškovi.

Indijski proizvođač automobila Tata Motors saopštio je da će od 17. jula povećati cene svojih putničkih vozila u proseku za 0,6 odsto za sve modele i verzije.

Povećanje cena ima za cilj da nadoknadi preostali uticaj prošlih ulaznih troškova, saopštila je kompanija, a prenosi Reuters. Tata Motors je najavio povećanje cena od 1,2 odsto u januaru i 0,6 odsto u aprilu, navodeći kao razlog povećane ulazne troškove i regulatorne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << promene.

Did you know that Tata Motors dominates the 4-wheeler EV market with a staggering 80% market share? 🏆

They lead the charge in India's EV revolution, boasting the largest EV portfolio:

🔶Nexon EV

🔶Tigor EV

🔶Tiago EV

🔶Xpres-T (perfect for fleet buyers)#ElectricVehicles pic.twitter.com/n574vOtYiA

— Abhishek (@AgrawallAbhi) July 2, 2023

Ukupni troškovi kompanije za prvo tromesečje, koje je završeno 31. marta porasli su za skoro 30 odsto u odnosu na period od pre godinu dana, zbog povećanja cene utrošenog materijala.

Cene vozila u svim segmentima porasle su u Indiji nakon što je vlada naložila proizvođačima automobila da im ugrade uređaj za praćenje emisije štetnih gasova, što je izazvalo povećanje troškova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.