SVE BLIŽE SRBIJI: Još jedna država planira da ODUZIMA VOZILA teškim saobraćajnim prekršiocima

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 22:53

SVE BLIŽE SRBIJI: Još jedna država planira da ODUZIMA VOZILA teškim saobraćajnim prekršiocima

Rigorozno, nema šta...

Iako vam oduzimanje vozila zbog prekršaja u saobraćaju deluje kao ružan san ili nemoguća situacija, znajte da niste u pravu. Kako prenose mediji u Norveškoj, načelnik tamošnje policije želi da postupi kao susedni Danci i da oduzima automobil svakom Norvežaninu koji čini teške prekršaje u saobraćaju.

Gledamo u dansko zakonodavstvo, rekao je šef policije za hitne slučajeve Knut Smedsrud za norveški NRK, nakon što je nekoliko vozača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izgubilo vozačke dozvole nakon prebrze vožnje.

Podsetimo, u Danskoj je pre dve godine parlament pooštrio kazne, a policija je tada dobila priliku da zapleni i proda na aukciji vozila koja su, između ostalog, oduzeta i zbog prebrze vožnje. Dansko ministarstvo pravosuđa je u martu saopštilo da je za dve godine otkako je usvojeno pooštravanje zakona zaplenjeno gotovo 2000 vozila, piše Revija HAK.

Ovo su kriterijumi za oduzimanje vozila u danskom zakonu: kada brzina pređe 200 km/h, kada je brzina najmanje 100 km/h i pritom najmanje dvostruko veća od dozvoljene brzine, vožnja u pijanom stanju s više od 2 promila, ubistvo iz nehata pod izrazito otežavajućim okolnostima, kada vozač pokazuje posebno bezobzirno ponašanje, kada vozač namerno izazove opasnost za nečiji život ili zdravlje i kad vozač izaove znatne povrede drugim učesnicima u saobraćaju pod posebno teškim okolnostima.

Po svemu sudeći, Norvežani su, sledeći...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.