SUBVENCIJE SU KLJUČNE: Nemci nisu preterano zainteresovani za električne automobile

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2023, 19:39

SUBVENCIJE SU KLJUČNE: Nemci nisu preterano zainteresovani za električne automobile

Udeo ispitanika koji nameravaju da kupe novi električni automobil u narednim godinama je relativno nizak i iznosi 16 odsto.

Studija Allensbach instituta za istraživanje javnog mnjenja (IfD), koja je sprovedena za Nemačko udruženje automobilske industrije (VDA), reprezentativno je istraživanje nemačkog stanovništva starijeg od 16 godina koje pokazuje povećanu spremnost za kupovinu električnog automobila.

Ipak, udeo ispitanika koji nameravaju da kupe novi električni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << automobil u narednim godinama je relativno nizak i iznosi 16 odsto. Istraživanje pokazuje i da 31 odsto namerava da kupuje benzinca.

Subvencije su ključne za Nemce pri kupovini električnih automobila. Bez toga su im električni automobili očigledno preskupi. Početkom godine, međutim, subvencije za električna vozila su znatno smanjene, a sledeće godine planiraju da ih dodatno smanje i u srednjem roku potpuno ukinu.

Ovo su glavni razlozi za kupovinu električnog automobila:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.