STRAVIČNA NEZGODA: Ženu je udario automobil, pa je robotaksi prešao preko nje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2023, 18:18

STRAVIČNA NEZGODA: Ženu je udario automobil, pa je robotaksi prešao preko nje (VIDEO)

Na događaj su reagovali iz kompanije čije je autonomno vozilo.

Nesvakidašnji prizor dolazi iz San Francisca. Žena je zadobila po život opasne povrede nakon što je udario automobil, a potom je i pregazilo robotaksi vozilo. U pitanju je Cruiseovo autonomno vozilo koje je u trenutku udarca kružio ulicama.

(1/3) At approximately 9:30 pm on October 2, a human-driven vehicle struck a pedestrian while traveling in the lane immediately to the left of a Cruise AV. The initial >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << impact was severe and launched the pedestrian directly in front of the AV.

— cruise (@Cruise) October 3, 2023

Kako javljaju službeni izvori, nepoznati vozač automobilom je udario ženu i pobegao, odbacivši je pred autonomno vozilo. Samovozeći auto pregazio je ženu i potom se zaustavio, dok je ona ostala zarobljena pod njim.

- Prvi udarac je bio jak i izbacio je pešaka tačno pred autonomno vozilo (AV). AV je zatim agresivno zakočio kako bi umanjio udar. Vozač drugog vozila je pobegao sa mesta nesreće - rečeno je u saopštenju. Prema rečima portparola vatrogasne službe San Francisca Džastina Šora, žena je zadobila povrede opasne po život.

Pojedini mediji izveštavaju da se AV zaustavio tačno u trenutku kad je točak bio na nozi žene. Vatrogasci su kontaktirali Cruise koji je isključio vozilo kako bi mogli krenuti u oslobađanje povređene žene.

Cruise je objavio kako sarađuje sa predstavnicima zakona kojima je dao na uvid sve podatke iz vozila. Iz ovog događaja mnogi zaključuju kako će Cruise morati dodatno poraditi na algoritmu upravljanja u ovakvim situacijama.

Upozoravamo da je video u nastavku uznemirujuć.

Here is an eyewitness video of the woman stuck under the Cruise being recused.

Warning: Slightly graphic ⚠️ pic.twitter.com/B1iFZek5Ze

— Whole Mars Catalog (@WholeMarsBlog) October 3, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.