STRAVIČAN VIDEO: Pogledajte šta se desilo Chevroletu, ovo niko nije očekivao

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2023, 17:54

STRAVIČAN VIDEO: Pogledajte šta se desilo Chevroletu, ovo niko nije očekivao

Eksplodirao menjač.

Vlasnik jednog crnog Chevrolet Camaro ZL1 modela otrkio je na teži način šta sve može poći po zlu kada pokušamo da izvučemo nešto više snage iz već veoma moćnog automobila.

Vozač ovog posebnog Camaro ZL1 modela, Endrju Cirih, svratio je do radionice imena Complete Street Performance na YouTube platformi kako bi testirao svoj automobil na valjcima. Nažalost ne posedujemo punu listu modifikacija koje su kreirane na ovom automobilu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poznato da on stvara 892 ks i šalje ih na zadnje točkove, dok je bio na E85 gorivu u vreme kada se katastrofa dogodila.

Tokom nečega za šta se ispostavilo da je poslednji test na valjcima za automobil tog dana, Cirih je pritisnuo papučicu gasa, ali pre nego što je uspeo da je pusti, nekoliko metalnih fragmenata može biti viđeno kako izleđe sa donje strane njegovog ljubimca. Trenutak kasnije svi vazdušni jastuci u putničkoj kabini su se otvorili i vatra ja buknula ispod šasije. Na svu sreću, čovek koji je snimao testove bio je u mogućnosti da brzo ugasi požar koji je nastao, pre nego što je uspeo da napravi nešto značajniju štetu.

Ekipa u ovoj radionici ubrzo je zaključila da je kućište menjača na zadnjem delu puklo i da je najverovatnije pokrenulo eksploziju. Postoji mogućnost da je potres koji je eksplozija izazvala aktivirala vazdušne jastuke u putničkoj kabini, ali i to ostaje nedokazano za sada. Bilo kako bilo, Cirih naglašava da je verovatno dobra stvar što je menjač njegovog modela detoinira na valjcima umesto da se to dogodi na putu ili trkčakoj stazi, gde bi vatra progutala automobil vrlo brzo, jer ne bi bilo nikoga oko njega da priskoči u pomoć i da je na vreme ugasi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.