ŠTO VIŠE LINIJA, TO BOLJE: Koji je smisao ovog haosa na putu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 19:05

ŠTO VIŠE LINIJA, TO BOLJE: Koji je smisao ovog haosa na putu?

Cilj je da se saobraćaj na raskrsnici što više uspori.

Baune je selo u Francuskoj koje se nalazi na delu regionalnog puta i njime dnevno prođe 2300 vozila. Nije mnogo, ali za malo selo – jeste. Navodno su i brzine vozila mnogo veće od ograničenja. Zbog toga su saobraćajni stručnjaci pritekli u pomoć i osmislili jedinstvenu horizontalnu signalizaciju.

Ideja je – što više linija, to bolje! Ima raznih obilka, pravih, krivudavih,... Prepliću se, pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ključno pitanje: Kako voziti na ovakvom putu?

Iza svega ovoga stoji jedna ideja – cilj je da se saobraćaj na raskrsnici što više uspori, odnosno odgovorni su pokušali da naprave vizuelni haos koji će podstaći vozače da uspore.

Prvi rezultati pokazuju da su brzine na ovom delu puta drastično smanjene. Neki kritičari, pak, zameraju vlastima što su putevi iscrtani punim linijama, a kako nalažu saobraćajni propisi preko njih se ne bi smelo voziti. Ipak, u ovom slučaju vozači moraju da pređu preko njih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.