Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGAO JE: Ovo je novi VW Golf, osmo izdanje najpopularnijeg kompakta na svetu! (VIDEO)

Izoštrenije linije, moderan dizajn.

Najuspešniji, najpopularniji i najvažniji model u istoriji Volkswagena dobio je osmo izdanje i predstavljen je juče u Volfsburgu.

Prepoznatljivog spoljnog dizajna, nudi evoluciju svega viđenog na 7-ici. Dinamičan, ali čistih linija pleniće pažnju sa klasičnim nemačkim potpisom. U kabini je čista digitalizacija, kvalitetni materijali i vrlo bogata oprema.

Volkswagen je sada odlučio da udahne golfu premijum >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osećaj, posebno u detaljima vidljivima u kabini, a idu od samih materijala preko ambijentalne rasvete do sigurnosnih tehnologija. A među njima će posebno zanimljiva biti "Car2X" tehnologija povezivanja, standardna na svim novim varijantama. Ona omogućuje Golfu da razmenjuje informacije s drugim vozilima i saobraćajnom infrastrukturom u krugu od 800 metara.

Golf je uveo i hibridne tehnologije. A među njima je verzija GTE najzanimljiviji, s 1.5 TSI benzincem i maksimumom od 245 KS i električnim dosegom od 60 km. Pet je hibrida u igri s 48V tehnologijom, s 10 odsto nižom potrošnjom. Tako eTSI jedinice nude 110, 130 i 150 KS, a potom su tu i dva plag-in hibrida. Uz spomenuti GTE tu je i slabija varijanta s 204 KS, dok obe imaju baterije od 13 kWh.

I klasika je tu. Dva standardna benzinca temeljena na Milerovom ciklusu, s 90 i 110 KS, kao i dva dizelaša sa 115 i 150 KS. Dizelaši imaju emisiju NOx smanjenu za 80 odsto, dok je potrošnja pala 17 odsto u odnosu na prethodnike. Ponudu zaokružuje TGI verzija sa 130 KS. Podsetimo, električna verzija nije u ponudi.

Početkom decembra novi Golf će stići na austrijsko i nemačko tržište, a zatim će se širiti na ostala tržišta Evropske unije. Pojedini nemački mediji izveštavaju kako će osnovna cena Golfa 8 biti 18.500 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.