SRPSKIM TAGOM OD SADA I KROZ OVU ZEMLJU: Potpisan sporazum o elektronskoj naplati putarine sa komšijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2023, 11:04

SRPSKIM TAGOM OD SADA I KROZ OVU ZEMLJU: Potpisan sporazum o elektronskoj naplati putarine sa komšijama

Evo kada stupa na snagu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas u Palati Srbija Sporazum o saradnji u oblasti elektronske naplate putarine sa ministrom građevinarstva i saobraćaja Mađarske Lazarom Janošem.

- Naši mađarski prijatelji imaju sistem naplate putarine i zaštite lokalnih puteva već duže vremena. Danas smo ovim sporazumom dogovorili da taj sistem počne da radi i u Srbiji - rekao je Vesić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Sistem naplate putarine odnosi se na frekventne saobraćajnice prvog B i drugog B reda koji nisu auto-putevi, i odnose se samo na kamione težine preko 7,5 tona.

- Na taj način ćemo omogućiti da se zaštite lokalni putevi pošto je većina njih pod pritiskom. Osim same naplate imaćemo i merenje osovinskog opterećenja u asfaltu što znači da ćemo moći da zaštitimo naše puteve - rekao je ministar.

Ovaj sporazum još jedan je dokaz prijateljstva između Srbije i Mađarske.

- U narednih četiri do pet godina neće biti ni jedne zemlje u susedstvu sa kojom će Srbija biti bolje saobraćajno povezana od Mađarske. To je dokaz naše saradnje - zaključio je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.