SIGURNO NISTE ZNALI: Značenje ovog SAOBRAĆAJNOG ZNAKA retko ko zna, a KAZNE su ogromne

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 19:07

SIGURNO NISTE ZNALI: Značenje ovog SAOBRAĆAJNOG ZNAKA retko ko zna, a KAZNE su ogromne

Postavljen je u Štutgartu.

Verovatno nije teško pogoditi, zabranu preticanja biciklista i motociklista. Zanimljivije je, međutim, da se saobraćajnice menjaju i da se sve više prostora posvećuje biciklistima.

Znak je postavljen u nemačkom gradu Štutgartu na ulicama Böblinger Straße/Kaltentaler. Širina saobraćajne trake varira, zbog čega vozila ne mogu da drže minimalno bočno rastojanje od biciklista od 1.5 metara.

Biciklističke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i automobilske staze su na ovoj odvojene isprekidanom linijom, što ipak ne omogućava slobodan prolaz automobila jer je nemoguće ostvariti minimalno 1.5 metara bočnog rastojanja (pri preticanju), koliko je propisano zakonom.

In Stuttgart gibt es seit heute ein neues Verkehrszeichen, das vor allem dem Schutz von Radfahrerinnen und Radfahrern dient. Das neue Zeichen zum Überholverbot von Fahrrädern, E-Scootern und Rollern kommt ab sofort an Engstellen in der Böblinger Straße und der Kaltentaler... pic.twitter.com/3cv0PyCeRs

— Glengeri kontakti (@FuckinDeadbeat) June 19, 2023

Kazna za nepridržavanje propisa je 70 evra. To u praksi znači da će na ulici vozači motornih vozila morati da se voze iza biciklista.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.