SAD: Vozači Tesle su uključeni u nesreće u višoj stopi nego vozači bilo koje druge marke vozila

Izvor: AutoBlog, 21.Dec.2023, 12:19

SAD: Vozači Tesle su uključeni u nesreće u višoj stopi nego vozači bilo koje druge marke vozila

Vozači Tesle u SAD-u su bili uključeni u nesreće u višoj stopi nego vozači bilo koje druge marke vozila tokom prošle godine, prema novoj studiji LendingTree o 30 automobilskih marki. Istraživači su analizirali izjave ljudi koji žele da osiguraju svoja vozila i nisu uključili podatke o nesrećama ili nezgodama u kojima su učestvovali vozači unajmljenih automobila, rekao je portparol LendingTreeja za CNBC. Studija navodi: “Teško je zaključiti zašto određene marke mogu imati veće stope nesreća od drugih. Međutim, postoje pokazatelji da određene vrste vozila privlače rizičnije vozače od drugih.” S 24 nesreće na 1000 vozača u periodu od sredine novembra 2022. do sredine novembra 2023., vozači Tesle su zabeležili najgoru...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Vozači Tesle skloni saobraćajnim udesima, najviše pijanih za volanom BMW-a

Izvor: B92, 21.Dec.2023

Teško je zaključiti zašto određene marke mogu da imaju veće stope udesa od drugih, ali postoje pokazatelji da određeni tipovi vozila privlače vozače koji su više skloni riziku.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.