Ruski hevi metal

Izvor: Autoportal.rs, 29.Dec.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski hevi metal

Ukoliko tražite kraj sveta naći ćete ga na obalama Severnog ledenog okeana, a tu ćete takođe naći gomile, nebrojane tone, zarđalog metala koji su odbacili Sovjeti.

Arhipelag koji nosi naziv "Zemlja Franje Josifa" je nenaseljeni deo zamaljske kugle koji je delom pokriven snegom a jednim delom suva površina, ali svakako vrlo neprijateljski nastrojena. Takve su i gomile starog metala koje su sovjetske trupe odbacile - vojna vozila, traktori, metalna burad - stotine >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << i stine tona metala.

Do nedavno su jedini stanovnici ovog zaboravljenog parčeta zemlje, na kojem je najviša zabeležena temperatura 13 stepeni, a u proseku se kreće oko -13, bili polarni medvedi i moržovi a sada i vojni otpad. Razlog zašto su Rusi odabrali baš ovaj predeo jeste način da spreče krađu i preprodaju nekadašnje vojne opreme.

Sav ovaj otpad je ostavljen gde jeste kada se raspao SSSR početkom '90-ih. Plan je da se u naredne dve do tri godine oko 100 hiljada tona otpada preveze na mesta za uništenje, ali obzirom na prirodne uslove, možda bude bilo potrebno i više vremena.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.