Rimac sprema Neveru za novi rekord? VIDEO

Izvor: B92, 02.Jun.2023, 16:48

Rimac sprema Neveru za novi rekord? VIDEO

Posle obaranja 23 rekorda, mnogi se pitaju da li će Nevera konačno posetiti jednu od najpoznatijih evropskih staza.

Najveći Neverini protivnici ne poriču vratolomno ubrzanje, ali najčešće kažu da je automobil pretežak da bi se vozio u krivinama, i da ne može da prođe više od jednog kruga punim gasom.

Vožnja Nirburgringom bi otklonila većinu pritisaka skeptika.

U svakom slučaju, Nevera ima sve sastojke da bude brza na stazi. Nešto više od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 20 km skretanja na Nirburgringu mora da se završi za manje od 7 minuta ako želi da dobije laskavu titulu najbržeg električnog vozila na čuvenoj nemačkoj stazi.

Podsećanja radi, rekord u oblasti proizvodnje vozila drži Porsche Taycan Turbo S sa vremenom 7:33,3. Međutim, kineski Nio EP9 vozio je krug sa vremenom 6:45,9 još 2017. godine, ali nijedan od 16 proizvedenih primeraka nije dozvoljen na javnim putevima.

Konačno, tu je Volkswagen ID.R, koji je u nizu rekorda postavio jedan na Nirburgringu, vozeći krug u junu 2019. sa neverovatnim vremenom od 6:05.

Ne zna se na koje vreme žele da stignu Nevera i Rimac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.