Red Bull sprema zver: Za 6 miliona dolara dobijate 1250 konja FOTO

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 14:03

Red Bull sprema zver: Za 6 miliona dolara dobijate 1250 "konja" FOTO

Do sada, Red Bull je proizvodio samo F1 bolide, ali to će se promeniti već ove godine, jer su najavili prvi hiperautomobil.

Model će se zvati Red Bull RB17, a biće negde između trkačkog F1 i klasičnog automobila. Za dizajn je zadužen Adrian Njui, a imaće 1250 KS uz hibridni pogonski sklop.

Ne zna se mnogo detalja o ovoj "zveri" iz Red Bull kuhinje, ali se u pojedinim izveštajima tvrdi da će imati twin-turbo V8 motor, kao i da će biti težak oko 900 kilograma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Trebalo bi da aerodinamika bude na najvišem mogućem nivou, a Red Bull sveukupno planira da proizvede 50 komada u toku perioda od 15 godina.

Biće ovo automobil za kupce dubokog džepa - prema prvim procenama, verovatno će koštati nešto više od šest miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.