Red Bul startuje sa začelja

Izvor: Autoportal.rs, 23.Nov.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Red Bul startuje sa začelja

Kao i na prethodnih par trka i na poslednjem Grand priju sezone imamo promene na samom startu trke u odnosu na rezultate koje su vozači napravili na subotnjim kvalifikacijama.

U samom vrhu, u prvom startnom redu neće biti izmena - Rozberg i dalje startuje prva, odmah iza njega biće Luis Hamilton. Dobra vest za Nemca je što će se na mestima 3 i 4 nalaziti piloti Vilijamsa koji uskoliko obiđu Hamiltona a Rozberg pobedi automatski donose titulu za nemačkog vozača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << />
Bitne kazne koje su primenjene na raspored vozača na startu jesu brisanje rezultata dvojice vozača Red Bula. Kako je objašnjeno, njihovi bolidi su imali prednja krila koja, po pravilima, nisu regularna. Zato je Danijel Rikardo ostao bez petog a Sebastijan Fetel bez šeste pozicije.

Pored njih kažnjen je i Roman Grožan, i to sa čak 20 mesta na startu, zbog promene motora pre kvalifikacija. Ali kako je francuski vozač zauzeo mesto broj 16 kazna zapravo iznosi samo dve pozicije (na poslednja dva mesta su vozači Red Bula). Zato će dobiti i dodatnu kaznu, a to je prolazak kroz boks tokom trke.

Pad Rikarda i Fetela znači da su automatski napredovali Kvjat, Baton i dva vozača Ferarija ali i da će u prvih deset ući mladi pilot Meklarena, Kevin Magnusen i Žan-Erik Vernje iz Renoa. Evo kako će sada izgledati poreda prve desetorice na startu.

1. Niko Rozberg (Mercedes)

2. Luis Hamilton (Mercedes)

3. Valteri Botas (Vilijams)

4. Felipe Masa (Vilijams)

5. Danijel Kvjat (Toro Roso)

6. Dženson Baton (Meklaren)

7. Kimi Raikonen (Ferrari)

8. Fernando Alonso (Ferrari)

9. Kevin Magnusen (Meklaren)

10. Žan-Erik Vernje (Reno)

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.