Red Bul očekuje težak kraj sezone

Izvor: Autoportal.rs, 02.Okt.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Red Bul očekuje težak kraj sezone

Od ove godine nova pravila važe u Formuli 1, a jedno od njih limitira maksimalan broj agregata koje jedna ekipa može da potroši u toku sezone. Ako se taj broj prevali onda slede kazne. Za jednu ekiput, te kazne će postati stalna pojava pred svaki trkački vikend.

Ove sezone svaki tim u Formuli 1 na raspolaganju ima pet agregata koje mora da rasporedi na pravi način kako na kraju ne bi ostali sa jednim agregatom za poslednji 5 trka. Kako je Reno "ispucao" gotovo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << rezervne motore francuski dobavljač će timovima obezbediti i šesti, iako će im za to slediti kazna.

Prvi koji je dobio kaznu za ovaj prekršaj jeste Danil Kvjat, iz ekipe Toro Roso. On je u Singapuru vozio sa svojim šestim motorom ove sezone, a slična sudbina očekuje i mnoge druge koji u svojim bolidima imaju Reno agregat, jer je većina motora do sada istrošena.

"Pouzdanost će biti glavni problem skoro svih ekipa kako ulazimo u zadnji deo sezone. Mi smo prvi koji se suočavaju sa tim problemom, ali nema nam druge, moramo timovima da obezbedimo šesti agregat iako zbog toga dobijaju automatsku kaznu," rekao je Remi Tafin, jedan od šefova u Renou.

"Imali smo dosta vremena da vidimo kako motori funkcionišu i koje su ima slabosti, tako da smo sigurni da će ovaj šesti agregat znatno duže poživeti. Suzuka je dosta zahtevna ali se nadamo da to neće biti problem za naš motor," dodao je Tafin.

Jedan od vozača koji će u nekoj od narednih trka sigurno dobiti ove kaznu jeste i Sebastijan Fetel. Nemac je do sada iskoristio svih pet agregata, odnosno peti se trenutno nalazi u njegovom bolidu i nemoguće je verovati da će do kraja sezone taj motor izdržati napore koji donose preostale trke.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.