Raste prodaja novih automobila u Srbiji

Izvor: AutoBlog, 25.Jul.2019, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste prodaja novih automobila u Srbiji

U prvih šest meseci ove godine u Srbiji je prodato 18.087 novih vozila, što je za 11,08 odsto više nego u istom periodu 2018! Kada se posmatraju samo putnička vozila rast prodaje je 5,88 odsto, dok je rast, takozvanih lakih komercijalnih vozila, čak 34,7 odsto, pišu "Novosti". Razlog za ovoliki skok prodaje komercijalnih vozila leži u dve činjenice. Prva je da su pravi bum doživela vozila koja ispunjavaju zakonske parametre da se svrstaju u kategoriju N1 (mogu da se pazare bez PDV), pa su "ford kuga" i "fijat 500 L" sa oznakama N1 (koja ih svrstavaju u laka-komercijalna vozila) bili, u prvom polugodištu 2019, pravi hitovi na tržištu. Drugi razlog je nesumnjivi oporavak "male...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Ovi polovnjaci uskoro neće moći da se uvezu u Srbiju, kupci hvataju "poslednji voz"

Izvor: Blic, 25.Jul.2019

Za prvih šest meseci ove godine u Srbiju je uvezeno čak 75.527 polovnih vozila, a samo u junu je u našu zemlju ušlo 13.144 korišćena automobila, pišu Novosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.