Rasprava o ograničenju brzine na Autobanu besmislena: Tehnologija će rešiti sve

Izvor: B92, 12.Sep.2021, 19:03

Rasprava o ograničenju brzine na Autobanu besmislena: Tehnologija će rešiti sve

U Volkswagenu smatraju da će širenje elektromobilnosti otkloniti ovu dilemu. Naime, u električnim automobilima vozićete sporije, jer će se pri većim brzinama baterije brzo isprazniti.

U političkoj kampanji uoči parlamantarnih izbora u Nemačkoj jedna od tema je i ograničenje brzine na Autobanu, mreži auto-puteva u toj zemlji.

Na nekim deonicama vozi se bez ograničenja, a Zeleni i SPD bi uveli ograničenje od 130 km/h.

Ralf Brandštater iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Volkswagenovog odeljenja za pametnu mobilnost misli da je pitanje ionako simbolično.

"Širenje elektromobilnosti će sve rešiti. Naime, u električnim automobilima vozićete sporije jer se pri većim brzinama baterije brzo prazne."

Kao jedan od benefita, zagovornici ograničenja ističu i smanjenje emisija CO2 te drugih štetnih gasova.

Međutim, čak i ako vozite 150 ili 180 km/h električni automobili ne emituju više CO2.

Istina, ali struju neko treba i da proizvede, pa ovaj argument možemo zanemariti, pogotovo zato što u Nemačkoj ona u velikoj meri dolazi iz termoelektrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Volkswagen smatra da je rasprava o ograničenjima brzine na Autobanu besmislena

Izvor: AutoBlog, 13.Sep.2021, 12:39

U političkoj kampanji pre parlamantarnih izbora u Nemačkoj jedna od tema je i ograničenje brzine na Autobanu. Na nekim deonicama vozi se bez ograničenja, a Zeleni i SPD bi uveli ograničenje od 130 km/h. Kako piše Revija HAK, Ralf Brandstätter iz Volkswagenovog odeljenja za pametnu mobilnost misli...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.