Raikonen uplašio novinare

Izvor: Autoportal.rs, 18.Nov.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raikonen uplašio novinare

Finski vozač je poznat kao neko kome teče led u žilama ali kada on vozi njegovim suvozačima nije svejedno pogotovo ako se ranije nisu vozili u nekom superautomobilu.

Ferrari je u sklopu svoje reklamne kampanje za model F12berlinetta, model za koji se odlučio i Robert Levandovski, pružio priliku za 11 novinara da se u ovom automobilu provozaju trkačkom stazom. Naravno na mestu suvozača, za vozača je izabran jedan momak koji zna par stvari kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << je brza vožnja u pitanju.

Naravno, reč je o Kimiju Raikonenu koji trenutno voza za Ferrari u Formuli 1. Finac je izvlačio maksimum iz superbrzog automobila a reakcije novinara dok F12berlinetta proleće kroz krivine su zaista komične.

To i ne čudi obzirom da ovaj Ferrari model ima V12 motor zapremine 6.2 litara i ima 740 konja snage uz maksimalni obrtni momenat od 690Nm. Od 0 do 100 stiže za 3.4 sekunde i ima maksimalnu brzinu od 340 kilometara na sat.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.