REVOLUCIONARNO IZ NISANA! Otključajte glasom, upalite svetla, ili kupite hranu, a sve uz pomoć Alexa

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REVOLUCIONARNO IZ NISANA! Otključajte glasom, upalite svetla, ili kupite hranu, a sve uz pomoć Alexa

Uskoro!

Amazonova virtuelna asistentkinja Alexa postaje sve atraktivnija za velike automobilske industrije, a uskoro će biti instalirana i u novim modelima Nissanovih automobila.

Nissan je saopštio kako će pored nadolazećih modela Alexa dobiti svoje mesto i u nekoliko prošlogodišnjih modela automobila ove kompanije. Vlasnici Nissanovih ljubimaca iz 2016. godine moći će naknadno da instaliraju Alexu u svojim automobilima.

Kao i u Fordovim te vozilima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << autokompanije BMW, Alexa će u automobilima marke Nissan imati nekoliko funkcija. Tako će vozači moći glasovnim naredbama da otključaju vozilo, upale ili ugase svetla, puste muziku, koriste navigaciju, čitaju nove vesti ili naruče hranu.

Pored Nissana, Amazon u narednom periodu planira da ostvari saradnju i sa autokompanijama Hyundai, Mercedes-Benz i Volkswagen, a Alexa bi tokom 2018. godine trebala biti dostupna u brojnim automobilima širom Amerike, Velike Britanije i Evrope.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.