REKORDI PADAJU REDOM: Isporuke Tesla automobila u drugom kvartalu NADMAŠILE SVA OČEKIVANJA analitičara

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 13:45

REKORDI PADAJU REDOM: Isporuke Tesla automobila u drugom kvartalu NADMAŠILE SVA OČEKIVANJA analitičara

Za tromesečje, Tesla navodi globalnu proizvodnju od 479.700 od kojih će 466.140 biti isporučeno.

Tesla je objavio podatke o proizvodnji i isporuci za drugo tromesečje, lako nadmašivši očekivanja jer efekti smanjenja cena proizvođača električnih vozila, u kombinaciji s federalnim poreskim olakšicama za električna vozila, podstiču prodaju.

Za tromesečje, Tesla navodi globalnu proizvodnju od 479.700 jedinica s isporukama od 466.140. Brojka isporuke je lako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nadmašila konsenzusne procene Wall Streeta od 448.599 jedinica, kao i ukupno 422.875 u prethodnom kvartalu. Ukupna proizvodnja i isporuka u drugom kvartalu su bili rekordi svih vremena za Teslu.

Analitičari i investitori se više fokusiraju na ukupne iznose isporuke jer oni prate ukupne prodajne iznose. Računajući ukupne isporuke, Tesla je isporučila 446.915 Modela 3 i Modela Y i 19.225 skupljih Modela S i Modela X vozila. Tesla je takođe dobio još jedan podsticaj od savezne vlade u drugom tromesečju, budući da su se sve verzije limuzine Model 3 kvalifikovale za puni savezni poreski kredit od 7500 dolara.

Zasebno, analitičari s Wall Streeta su u poslednje dve nedelje snizili rejting deonica Tesle nakon velikog porasta deonica nakon velikih dobitaka u tehnološkom sektoru. Mnogi analitičari su pripisali to povećanje velikim dobicima koje su ostvarile deonice povezane s veštačkom inteligencijom, a analitičari su upozorili da Tesla nije velika igra s veštačkom inteligencijom u koju mnogi ulagači veruju. Analitičari poput Marka Delaneyja iz Goldmana i Adama Jonasa iz Morgan Stanleya smatraju da se deonice trenutno pošteno procenjuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.