RAZLIČITO ILI IPAK NE: Kako automobil kupuju muškarci, a kako žene?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 20:50

RAZLIČITO ILI IPAK NE: Kako automobil kupuju muškarci, a kako žene?

Na osnovu vozačkog umeća.

Kada govorimo o kupovini automobila, razlike između muškaraca i žena se ukratko mogu svesti na sledeće – muškarci su površniji, žene su praktičnije – tako je bar po nekim istraživanjima u EU. U Srbiji su oba pola jednako detaljni kod kupovine, jer teže dolaze do novca, naše plate su mizerne (poslednji podaci pokazuju da 60% stanovništa u Srbiji ima platu od samo 250 evra – podata za 2021).

Naravno da neki imaju plate od 1000, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2000 ili 3000 evra, i onda u proseku plate u Beogradu bude skoro 700 evra. Isto kao što prosečna plata može da se sagleda kao jedan broj, ili malo temeljnije kao više brojeva – i onda dolazimo da zaključka koje je zapravo prosečna plata za prosečan posao – i da onaj statistički podatak jeste realno varka našeg standarda.

Ako nije jednostavno otkriti koje je prosečna plate, da li je jednostavno oktriti stanje polovnog automobila koji je neko vozio 3650 dana (10 godina) ili preko 7000 dana (20 godina). Namerno navodimo broj dana, da vi shvatite koliko je to puno. Jer auto može da se uništi za par sati vožnje, mislim na motor, menjač, posebno zamajac. Možda vam nije poznato da taksisti NE mogu da dobiju garanciju na nove automobile. Zašto? Prelaze puno, a fabrika je napravila da auto traje 100 000 km bez problema.

Kvalitet automobila je danas daleko manji

Vremena se menjaju. Mnogi od vas su bezbroj  puta kupovali auto, sami, i mnogi od vas su imali dosta sreće. Odnosno bez puno znanje, birali ste auto star 10 ili 15 godina, koji se nije puno kvario narednih 5 godina. Danas kada imate DPF, katalizatore, sonde, EGR, brdo senzora, elektronike, a mehanički deo mnogo lošijeg kvaliteta – itekako vam je potrebna detaljna kontrol automobila.

Naravno da vam uvek treba i malo sreće, jer nije moguće pregledati sve na automobilu. Sa majstorima možete da procenite, pregledate oko 60 – 70 % delova automobila. To nije malo, ali nije ni idealno, niti može da vam da garanciju, ovaj motor može da pređe toliko  i toliko, ali može da vam pruži neku okvirnu procenu.

Kupci biraju automobil na osnovu svog vozačkog umeća

Razlika između žena i muškaraca, kada je vožnja u pitanju se s godinama, praktično istopila, ona je sve manja i manja. Mnogo žena je prinuđeno da vozi puno, često…i ako vas one provozaju, pomislićete da vas vozi muškarac koji ima puno iskustva za volanom i koji voli da vozi.

Najveća razlika između žena i muškaraca je:

Muškarci drugačije gledaju na automobile:

Podaci iz EU su: muškarci u 20% slučajeva češće nego žene skloniji donošenju odluku o kupovini automobila zbog boje karoserije, a u 40% zbog reputacije same marke.

Žene se, za razliku od njih,  u 20% više vode računa o troškovim servisa, a za 25% više se brinu oko potrošnje goriva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.