Qorosova postava za Ženevu 2013.

Izvor: B92, 22.Jan.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Qorosova postava za Ženevu 2013.

Novi kineski proizvođač automobila, Qoros, otkrio je da će na predstojećem auto-salonu u Ženevi 2013, pored najavljene kompaktne limuzine GQ3, predstaviti i dva prototipa - Cross Hybrid Concept i Estate Concept.

Ova dva koncepta zasnovana su na istoj platformi kao i GQ3 i stilski se nadovezuju na taj automobil, a u pitanju su hečbek i karavan iz kojih će kasnije nastati serijski modeli.

U kompaniji Qoros kažu da će Cross Hybrid Concept koristiti "inovativni hibridni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogonski sistem" koji se sastoji iz benzinskog agregata sa prednjim pogonom i elektromotora koji prenosi snagu na zadnje točkove. Kombinacijom dve pogonske jedinice, Cross Hybrid Concept biće moguće voziti i u režimu 4x4.

Estate Concept najavljuje karavan verziju limuzine GQ3, koja će zahvaljujući modularnosti sedišta omogućiti korisnicima raznovrsne kombinacije u odnosu kabinski/prtljažni prostor. Osim toga, u ponudi će biti i obilje kaseta i drugih pretinaca za odlaganje stvari u kabini vozila.

Qoros je već najavio da će model GQ3 biti ponuđen kupcima u Kini u drugoj polovini 2013, dok će u Evropu ovaj automobil stići do kraja godine. Nakon toga, kineski proizvođač planira predstavljenje po jednog novog modela u proseku na svakih šest meseci.

Pročitajte više o modelu Qoros GQ3.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.