Put straha: Crvena linija na kolovozu – znate li čemu služi?

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 09:37

"Put straha": Crvena linija na kolovozu – znate li čemu služi?

Nova horizontalna signalizacija vrlo je upečatljiva, kako bojom, tako i veličinom.

Španska saobraćajnica A-355 poznata je kao "put straha", jer je na tom potezu, dugom svega 10 kilometara, u proteklih 12 meseci stradalo desetak ljudi, zbog čega su uvedene nove oznake na putu radi podizanja svesti među vozačima.

Na ovom putu, koji povezuje gradove Marbelju i Kartamu, iscrtana je široka crvena linija koja razdvaja dve trake, što je zbunilo mnoge vozače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Razlog zašto je ova linija obojena na taj način je da bi se upozorili vozači na putu A-355 i opomenuli da je zabranjeno preticati druge automobile na tom potezu od četiri kilometra. Ona zamenjuje karakterističnu neprekidnu belu ("punu") liniju koja se nalazi na drugim putevima, piše Revijahak.

Pored podebljane crvene linije, deonica će dobiti još četiri radara, a digitalni ekrani će upozoravati učesnike u saobraćaju da treba da uspore. Nadležni se nadaju da će sve preduzete mere dati rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova oznaka kao opomena: Crvena linija na "putu straha"

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2024

Španska saobraćajnica A-355 poznata je kao "put straha", jer je na tom potezu, dugom svega 10 kilometara, u proteklih 12 mjeseci stradalo desetak ljudi, zbog čega su uvedene nove oznake na putu radi podizanja svijesti među vozačima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.