PTIČIJI IZMET na autu nije samo RUŽNA pojava, on će vam uništiti FARBU: Evo kako NAJBEZBEDNIJE da uklonite FLEKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 16:19

PTIČIJI IZMET na autu nije samo RUŽNA pojava, on će vam uništiti FARBU: Evo kako NAJBEZBEDNIJE da uklonite FLEKE

Jedna od najneugodnijih stvari sa kojim se većina vlasnika automobila suočava.

Nemaju svi tu sreću da poseduju garažu i da svog ljubimca sačuvaju svih vremenskih neprilika i neumoljive prirode. Toplije vreme je tu, češće ćemo se i odvesti u neku prirodu, te samim tim ako parkirate auto ispod drveta, najverovatnije će biti odmah spreman za pranje. Pored toga što estetski ne deluje lepo, ptičji izmet vam može uništiti farbu. Zato je vrlo važno da reagujete brzo i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da na bezbedan način uklonite izmet sa vašeg auta.

Voda - Ukoliko se mrlja već skorela, najbolje je koristiti vodu kako bi se mrlja otkravila. Nikako nemojte da ribate ili stružete jer time možete naneti još veću štetu. Izmet nekada ima tragove semenki i zrnevlja koje mogu ogrebati dodatno vaš auto. Najbolji način je da natopite krpu sa vodom i stavite 20 minuta da odstoji na mrlji. Potom isperite vodom, nikako ne trljajte.

Gazirana voda - Ukoliko imate izmet na staklu automobila, najbolje je da ga skinete gaziranom vodom. Karbonizacija jede mokraćnu kiselinu, omogućavajući vam da lakše obrišete nered. (Ne koristite slatke gazirane napitke, kao što je koka-kola, jer oni mogu uzrokovati više štete vašem vozilu.) Prelijte vodom i pustite da odstoji 60 sekundi.

Soda bikarbona - Što se tiče domaćih sredstava za uklanjanje ptičjeg izmeta za automobile, soda bikarbona je kralj. U bočici sa raspršivačem pomešajte dve-tri kašike sode bikarbone sa kapljicom sapuna i napunite vrelom vodom. Poprskajte smešu na bilo koju mrlju od ptičjeg izmeta i ostavite je da zasiti područje nekoliko minuta. Isperite crevom – trljanje sode bikarbone sunđerom ili krpom može ostaviti mikroskopske ogrebotine na vozilu.

VD-40 -  može koristiti za pranje suvih ptičjih izmeta sa automobila. Dobro radi i praktično je bezopasan, tako da nema straha od oštećenja automobila. Samo poprskajte područje VD-40, ostavite da otkravi ptičji izmet 60 sekundi, a zatim isperite ili obrišite.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.