Prvi Rimac Nevera stigao u SAD

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 11:00

Prvi Rimac Nevera stigao u SAD

Prvi primerak korisničkog Rimac Nevera modela isporučen je svom vlasniku u SAD putem njujorškog dilera Manhattan Motorcars i tima predstavnika hrvatskog brenda.

Ovaj posebni primerak finiširan je u Gunpowder Gray nijansi eksterijera, sa bisernim slojem koji izgleda savršeno uparen sa komponentama od izloženih ugljeničnih vlakana, piše Autoblog.

Točkovi su finiširani u sličnoj Gunmetal Infinitus nijansi, sa kočionim kleštima ofarbanim u uzdržano sjajnom crnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tonu. Takođe, možemo videti i žute indikatore, koji dolaze zajedno sa Nevera modelima specifikovnaim za SAD.

Novinsko izdanje ne uključuje fotografije enterijera, ali znamo da je postavljen alkantarom i poseduje suptilne zelene akcente.

Rimac je izjavio da se u proizvodnji trenutno nalaze i brojni drugi modeli ove serije za SAD ili već čekaju da popune svoje proizvodno mesto, bez otkrivanja o kom se broju Nevera modela tačno radi. Hendrik Milanovski, komercijalni direktor kompanije Bugatti Rimac, izjavio je da prvi vlasnik preko okeana definitivno spoznao neukrotiv potencijal Nevera modela još tokom ranog razvoja linije, a upravo zbog toga on ima privilegiju da postane njegov inauguralni vozač u Americi.

Električni hiperautomobil poseduje cenu od 2,5 miliona dolara i predstavljen je u proizvodnoj formi 2021. godine, tri godine nakon C_Two koncepta. Rimac Nevera trenutno drži brojne rekorde po pitanju maksimalnih brzina i ubrzanja. Ova mašina je trenutno najbrža do stotke iz mesta za proizvodna vozila i njen sprint iznosi zastrašujućih 1,81 sekundi, ali je i najbrži proizvodni električni automobil sa potvrđenom maksimalnom brzinom od 412 km/h.

Ove ludačke cifre performansi omogućene su zahvaljujući kvad motornoj postavci koja kombinovano stvara astronomskih 1.887 ks i neverovatnih 2,360 Nm obrtnog momenta, koje energijom snadveva baterijsko pakovanje od 120 kWh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.