Prve fotografije: Ovo je novi Mini FOTO

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 16:53

Prve fotografije: Ovo je novi Mini FOTO

Mini je otkrio spoljašnjost nove generacije svog najpopularnijeg modela.

Mini je objavio prve zvanične fotografije novog, električnog Coopera S EV. Automobil je zadržao tipične stilske detalje koje ovaj proizvođač prenosi iz generacije u generaciju, ali je dobio i neke novine u dizajnu eksterijera, poput izmenjenih zadnjih stop svetala.

I dalje ima odmah prepoznatljivo "lice" zahvaljujući prednjoj maski i farovima kružnog oblika, ali su linije karoserije sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oštrije nego pre.

Velika osmougaona rešetka je pozajmljena od koncepta minivana Urbanaut, dok je hauba dobila par naglašenih nabora koji prekidaju dosadašnju Minijevu tradiciju zaobljenjih formi.

Hauba novog Minija je kraća i više ne "obavija" farove, dok vrata imaju nove spoljašnje ručke, koje više ne štrče iz ravni karoserije.

Blatobrani su elegantniji, bez uobičajene crne plastične obloge, dajući automobilu premijum notu.

Automobil prikazan na fotografijama krasi dvobojna spoljašnjosti - plava nijansa sa kontrastnim belim krovom, dok pogled otpozadi pokazuje pomenute značajne promene u dizajnu, uključujući set trouglastih LED svetlosnih jedinica.

Ali, još veće promene kupce Minija očekuju ispod površine. Novi Mini Cooper će se u suštini sastojati od dva različita modela.

Jedan je čisti EV koji će se proizvoditi u Kini, a drugi, koji se izrađuje u Velikoj Britaniji, će i dalje imati SUS motore u ponudi.

Očekuje se da će električni Mini Cooper EV imati bateriju kapaciteta 40 kWh koja će biti dovoljna za WLTP domet od oko 320 km, dok će Cooper S EV dobiti veću, od 54 kWh, sa kojom će moći da pređe oko 400 km bez dopune.

Što se SUS verzija tiče, one bi trebalo da zadrže postojeći 1.5 benzinac u Cooper i 2.0 motor u Cooper S opciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.