Protok bez zaustavljanja: Hrvatska od 2024. uvodi novi sistem naplate putarine

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 13:36

Protok bez zaustavljanja: Hrvatska od 2024. uvodi novi sistem naplate putarine

Naplatne kućice i gotovinsko plaćanje postaju istorija.

Novi sistem naplate biće kombinacija dve savremene i proverene tehnologije – naplate preko modernije verzije uređaja ugrađenog u vozilo (ENC) i naplate preko sistema za automatsko očitavanje registarskih tablica.

Hrvatske autoceste (HAC) uveren su da će obe metode omogućiti korisnicima da slobodno prolaze bez zaustavljanja, piše Danas.hr.

"Novi sistem naplate putarine je zasnovan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na slobodnom protoku sa više traka, bez zaustavljanja vozila, sa beskontaktnim načinima plaćanja. Dakle, uvođenjem novog sistema naplate putarine više neće biti rampi, pa se očekuje da sve bude brži i bez gužve", rekli su u HAC-u.

Na pitanje koliko će sve koštati, rekli su da je implementacija novog sistema naplate putarine procenjena na 65,9 miliona evra.

Novi elektronski sistem naplate putarine počeće sa radom najranije krajem 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.