Prodali 3 automobila čim je Hamond slupao Concept One

Izvor: B92, 30.Maj.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodali 3 automobila čim je Hamond slupao Concept One

Kompanija Rimac primila je tri narudžbine za svoj supersportski električni model u istom danu kada je britanski voditelj doživeo udes u Švajcarskoj.

Pre skoro godinu dana, 10. juna 2017, Ričard Hamond imao je udes na snimanju emisije Grand Tour, kada je izgubio kontrolu nad električnim sportskim automobilom Rimac Concept One. Vozilo je izletelo sa puta, prevrnulo se i zapalilo, a Hamond se na sreću izvukao samo sa povređenom nogom.

Bio je to težak dan za popularnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanskog voditelja, kao i za čitavu ekipu serijala Grand Tour, a ispostavilo se da je hrvatski proizvođač električnih supersportskih automobila od svega toga profitirao.

Naime, kako kaže direktor prodaje kompanije Rimac, Krešo Ćorić, udes u Švajcarskoj predstavljao je “najbolju reklamu ikada”, jer su istog dana pristigle 3 narudžbine za Concept One, automobil vredan blizu milion evra.

U razgovoru za Autocar, Ćorić je kazao da je sama nesreća zaista bila veoma ozbiljna i zastrašujuća i da su u kompaniji bili zabrinuti.

"Sve je moglo da se završi i drugačije, pa da na kraju svi budemo prinuđeni da potražimo novi posao", priznaje šef prodaje u kompaniji Rimac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rimac prodao tri automobila istog dana kad je Richard Hammond doživeo nesreću

Izvor: AutoBlog, 30.Maj.2018

Pre gotovo godinu dana, 10. juna 2017. godine, voditelj emisije The Grand Tour Richard Hammond je prevario smrt tokom vožnje u Hembergu u Švajcarskoj, gde je izgubio kontrolu nad Rimčevim automobilom Concept One, sleteo niz padinu i prevrnuo se. Međutim, istog dana je kompanija Rimac Automobili prodala...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.