Prodaja kineskih novih energetskih vozila porasla za 44,1 odsto

Izvor: AutoBlog, 14.Jul.2023, 11:30

Prodaja kineskih novih energetskih vozila porasla za 44,1 odsto

Prodaja kineskih novih energetskih vozila (NEV) porasla je 44,1 odsto na godišnjem nivou na skoro 3,75 miliona jedinica u prvoj polovini 2023. godine, pokazali su podaci Kineskog udruženja proizvođača automobila. Prodaja NEV-a je u junu iznosila 806.000 jedinica, što je povećanje od 35,2 odsto u odnosu na pre godinu dana, prenosi Sinhua. Proizvodnja NEV-a u Kini je iznosila skoro 3,79 miliona jedinica u prvih šest meseci, što je povećanje od 42,4 odsto na godišnjem nivou, pokazali su podaci. Kako navodi Beta, podaci su takođe pokazali da je Kina izvezla ukupno 534.000 vozila na struju u prvoj polovini godine, što je povećanje od 160 odsto na godišnjem nivou. Nadovezujući se na snažan zamah rasta, Kina je pojačala politiku...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodaja kineskih novih energetskih vozila porasla za 44,1 odsto

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2023

Prodaja kineskih novih energetskih vozila (NEV) porasla je 44.1 odsto na godišnjem nivou na skoro 3.75 miliona jedinica u prvoj polovini 2023. godine, pokazali su podaci Kineskog udruženja proizvođača automobila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.