Problem: Tesla u Kini opoziva milion automobila

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 15:00

Problem: Tesla u Kini opoziva milion automobila

Glavni regulator tržišta je saopštio da će Tesla opozvati više od milion automobila u Kini zbog potencijalnih bezbednosnih rizika.

"Počev od 29. maja, američka kompanija će preuzeti nazad 1.104.622 vozila koja su proizvedena između 12. januara 2019. i 24. aprila 2023. godine", navodi se u saopštenju Državne uprave za regulaciju tržišta (SAMR), pozivajući se na plan koji je Tesla podneo regulatoru.

To je skoro ekvivalent Teslinoj ukupnoj prodaji u Kini tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četvorogodišnjeg perioda. Od 2019. do marta 2023. Tesla je prodao oko 1,09 miliona vozila u zemlji, prema podacima CNN-a baziranim na podacima kineskih industrijskih udruženja koje podržava država.

Modeli koje treba opozvati uključuju uvezeni Model S, Model X, Model 3 i kineske Modele 3 i Model Y.

"Vozila imaju probleme koji mogu povećati verovatnoću da će vozači 'greškom nagaziti na papučicu gasa' na duži period, što bi moglo povećati rizik od sudara i predstavljati 'bzebednosnu opasnost", navodi se u saopštenju.

Takođe, Tesla je u martu povukao više od 2.600 uvezenih Modela S automobila u Kini, prema SAMR-u. Hauba tih vozila mogla bi neočekivano da se otvori tokom vožnje, što predstavlja opasnost po bezbednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.